​​​​​​​خدمات مالی،حسابداری، مالیاتی،حسابرسی
با مـــــــــــالـــــــیـــــــــــچــــــــــــــی تماس بگیر

ثبت درخواست

02122114095
​​​​​​​09389301959

چت جی پی تیChatGPT چیست؟ چگونه از آن استفاده کنیم؟

چت جی پی تی مخفف “Generative Pre-trained Transformer” است؛ به عبارتی chatgpt یک ربات هوش مصنوعی مولد و یک ابزار پردازش زبان طبیعی است. که از طریق آن برای ایجاد گفتگو و مکالمه‌ای شبیه به انسان استفاده می‌شود. چت جی پی تی همانند سرویس‌های چت خودکار که در وب سایت‌های خدمات مشتری موجود هستند، عمل می‌کند؛ چرا که افراد می‌توانند از آن سوال بپرسند و از آن توضیح و پاسخ دریافت کنند.

البته چت جی پی تی تنها برای تولید محتوا متنی مورد استفاده قرار نمی‌گیرد و خدمات دیگری در زمینه ساخت تصاویر، کد نویسی، زبان‌های برنامه نویسی و … نیز دارد.

در حال حاضر استفاده از چت جی پی تی برای همه افراد رایگان است و نیاز به پرداخت هزینه‌ای نیست. در اوایل ماه فوریه یک نسخه اشتراک پولی به نام ChatGPT Plus راه اندازی شده است.

در ایران مردم در زمان استفاده از این هوش مصنوعی نیاز به vpn دارند؛ چرا که این هوش مصنوعی در ایران فیلتر است.

 

ChatGPT توسط شرکتی به نام OpenAI ساخته‌شده است که به عنوان یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های AI بر تحقیقات هوش مصنوعی تمرکز دارد. این شرکت در سال 2015 توسط برخی افراد مطرح دنیای فناوری از جمله ایلان ماسک و سام آلتمن آغاز شد. این شرکت ChatGPT را در نوامبر 2022 منتشر کرد. مایکروسافت یکی از سرمایه‌گذاران بزرگ در OpenAI است. آن‌ها همچنین چیزهای جالب دیگری مانند Dall-E ساخته‌اند که متن را به عکس تبدیل می‌کند.

ChatGPT با استفاده از فناوری ویژه‌ای به نام ترانسفورماتور از پیش آموزش دیده (GPT) کار می‌کند. GPT در واقع مانند مغز بزرگی است که از مثال‌های زیادی یاد می‌گیرد تا متن را بفهمد و به آن پاسخ دهد. این چت بات در ابتدا از GPT-3 استفاده می‌کرد، اما اکنون برای عملکرد بهتر به GPT-3.5 و حتی GPT-4 ارتقا یافته است.

مهم‌ترین ویژگی ChatGPT چیست؟ ChatGPT در چه زمینه‌هایی به ما کمک می‌کند؟ برای پاسخ به این پرسش، باید یادآوری کنیم که ویژگی اصلی ChatGPT در پاسخ‌‌دادن به پرسش‌های انسان است. همین تعریف احتمالاً این نکته را در ذهنتان روشن می‌کند که بهترین کاربرد این ابزار را می‌توان در ربات‌های مخصوص چت (ChatBot) و مکالمات مبتنی‌بر AI و دستیاران مجازی دانست.

باوجوداین، بسیاری از افراد بر‌اساس خلاقیت خود از چت جی پی تی استفاده‌های دیگری می‌کنند. به‌عنوان نمونه، می‌توان به این‌ کارها اشاره کرد:

  • نوشتن کدهای مربوط به زبان‌های برنامه‌نویسی
  • دیباگ‌کردن کدهای قبلاً نوشته‌شده
  • نوشتن مقاله یا پست وبلاگ
  • ترجمه‌کردن
  • نوشتن داستان یا شعر

برای اینکه ChatGPT هریک از این کارها را برایتان انجام دهد، تنها کاری که باید انجام دهید، این است که با او حرف بزنید؛ به همین راحتی!

معایب چت جی پی تی

باید بدانید که چت جی پی تی، علاوه بر مزایا، محدودیت‌هایی نیز دارد. ۶ مورد از مهم‌ترین محدودیت‌ها و معایب این هوش مصنوعی موارد زیر هستند:

  • عدم درک کامل پیچیدگی زبان انسان: در بعضی از موارد ممکن است پاسخ‌های چت جی پی تی سطحی به نظر برسند و پیچیدگی مورد نیاز کاربر را نداشته باشند. همچنین گاهی کلمات پیچیده در پرامپت را نیز متوجه نمی‌شود
  • فقدان اطلاع از داده‌های بعد از سال ۲۰۲۱: داده‌های پایه چت جی پی تی بر اساس اطلاعاتی تا سپتامبر ۲۰۲۱ هستند، به همین دلیل ممکن است جواب‌های قدیمی به کاربر خود بدهد. البته این سرویس هر لحظه در حال آموزش است و تاثیر این مورد روز به روز کمتر می‌شود.
  • پاسخ‌های ماشینی: از آنجایی که چت جی پی تی در استخراج پاسخ کلمات بعدی را پیش بینی می‌کند، ممکن است از بعضی کلمات زیاد استفاده کند و متن را ماشینی کند. به همین دلیل همیشه پاسخ‌های آن را باید به دید ویرایش نیز نگاه کنید.
  • خلاصه کردن بدون تحلیل: چت جی پی تی می‌تواند منابعی را خلاصه کند و در اختیار شما قرار دهد، اما قدرت تجزیه و تحلیل آن‌ها را ندارد.
  • عدم توانایی در درک طعنه و کنایه: سعی کنید از شوخی و کنایه در پرامپت‌های جدی استفاده نکنید، چرا که چت جی پی تی آن‌ها را نمی‌فهمد.
  • تمرکز روی قسمت نادرست: سوالات خیلی طولانی از چت جی پی تی نپرسید، چرا که نمی‌تواند اهمیت بخش‌های مختلف سوال را از هم تشخیص دهد و ممکن است جواب نادرستی به شما بدهد.